Privacyverklaring

Privacyverklaring Johnsons
Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 18 mei 2018

Persoonsgegevens verwerken wij alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming en andere privacywetgeving.

Onze website www.johnsons.nl wordt beheerd door Johnsons. Via deze website worden privacygevoelige gegevens, oftewel persoonsgegevens door ons verwerkt. Deze worden door ons zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt.

Contactgegevens
Vissersburen 15
8531 EB Lemmer
0514-561633
johnsons@johnsons.nl

Johnsons is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we via www.johnsons.nl allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen. Wij raden je aan deze zorgvuldig te lezen. Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

• wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
• wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
• wij jou eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
• wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
• wij jouw recht respecteren om jouw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met ons.

Verzamelen van gegevens
Contactformulier
Wanneer jij op de website ons contactformulier invult of andere aanvragen doet voor een van onze diensten, vragen wij jou om gegevens in te vullen of te verstrekken. In dat geval verwerken wij alleen de gegevens die jij aan ons verstrekt via het formulier:
• Voor- en achternaam
• E-mailadres
Hiernaast bevat jouw vraag mogelijk persoonsgegevens. Wij gebruiken deze gegevens om jouw vraag of verzoek te kunnen afhandelen. Wij gebruiken bovenstaande persoonsgegevens op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en drie maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken.

Nieuwsbrief
Op onze website kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Op die manier blijf je op de hoogte van nieuws over ons bedrijf, aanbiedingen en belangrijke informatie. Hiervoor gebruiken wij de volgende persoonsgegevens:
• E-mailadres
• Voor- en achternaam
• IP-adres
Wij verwerken je persoonsgegevens voor het versturen van onze nieuwsbrief op basis van jouw toestemming. Wij bewaren de informatie totdat je je afmeldt voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden voor onze nieuwsbief. Iedere e-mail bevat namelijk een link waarmee je je kunt afmelden.

Klanten
Bent u klant van ons of zijn wij in onderhandelingsfase dan verwerken wij de volgende (persoons)gegevens:
• Bedrijfsnaam
• Domeinnaam
• E-mailadres
• NAW-gegevens
• Telefoonnummers
• Voor- en achternaam
Wij gebruiken bovenstaande persoonsgegevens op basis van je toestemming en/ of op basis van de uitvoering van de overeenkomst. Wij bewaren deze informatie zolang wij dit wettelijk verplicht zijn. Informatie waarvoor geen wettelijke bewaarplicht geldt bewaren wij tot 1 jaar na uitvoering van de overeenkomst

Het delen van jouw persoonsgegevens?
Jouw persoonsgegevens worden opgeslagen op de servers van derden op Tier 3 datacenter van The Datacenter Group in Amsterdam. Jouw gegevens worden verwerkt in Nederland. Er worden back-ups gemaakt in het datacenter in Amsterdam en op een andere locatie in Nederland.

Jouw gegevens kunnen door Facebook ook worden doorgegeven naar de Verenigde Staten. Het privacy beleid van Facebook kun je hun website bekijken.

Jouw gegevens worden ook opgeslagen in een CRM van een derde partij dat wij van hen gebruiken. Jouw gegevens worden doorgegeven naar servers die in de Verenigde Staten staan. Het privacy beleid van Hubspot kun je hun website bekijken.

Wij gebruiken boekhoudsysteem van een derde partij. Dit is systeem staat op een lokale computer. De back-ups worden beveiligd gesynchroniseerd via het internet naar een andere locatie in Nederland.

Jouw gegevens staan ook in voorstellen, een programma van eisen en een plan van aanpak die wij maken. Deze documenten worden intern voor productie doeleinden gedeeld onder ons personeel.

Beveiliging, Cookies & persoonsgegevens
“Wij maken voor onze website gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies verwijzen wij jou door naar onze cookieverklaring.”

Beveiliging
Om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen hebben wij passende technische maatregelen genomen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat en two-factor authentication, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.

Social media

We willen het voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de inhoud van onze website te delen via social media. Dit kan door middel van een aantal social media buttons.

Van de volgende social media-kanalen hebben wij de buttons geplaatst. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan. We helpen je alvast op weg door hieronder de links naar de verschillende privacy verklaringen met je te delen:
• Facebook
• Instagram
• LinkedIn
• Pinterest
• Twitter
• Google Plus
• Buffer
• YouTube

Links op de website

Op onze website zul je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een andere website deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Websites van derden
Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Rechten betrokkenen
Inzage en wijzigen van je gegevens
Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken. Na het intrekken van jouw toestemming, verwijderen wij jouw persoonsgegevens. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverwerking op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wil weten welke persoonsgegevens wij van jou verwerken, dan kun je een schriftelijk inzageverzoek doen. Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kunt je ons schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen. Daarnaast heb je een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens wanneer wij jouw persoonsgegevens verwerken op basis van toestemming of uitvoering van de overeenkomst. Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek doen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan een e-mail. Je kunt je verzoek aan ons e-mailen via het op de website genoemde e-mailadres.

Klacht indienen

Wanneer je niet tevreden bent over de wijze waarop wij omgaan met (een klacht over) de verwerking van jouw persoonsgegevens, heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen privacy verklaring
Wij behouden ons het recht voor wijzigingen in deze privacyverklaring aan te brengen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.

Cookiebeleid

Cookies
Cookies worden gebruikt om deze website zo goed mogelijke te laten werken en om de inhoud van advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren.

Een cookie is een klein bestandje dat door deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op het apparaat waar je onze website mee bezoekt wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer.

Functionele cookies
Er worden een aantal functionele cookies geplaatst. Bijvoorbeeld om de website goed te laten werken. Dit zijn bijvoorbeeld cookies die door WordPress of Woocommerce worden geplaatst om het inloggen en de winkelwagen van de shop goed te laten werken.

Advertentie cookies
Met jouw toestemming gebruiken wij cookies van Google (DoubleClick) en Facebook (Facebook Custom Audience, Facebook Impressions, Facebook Connect en Facebook Pixel) om advertenties beschikbaar te stellen. Deze cookies zorgen ervoor dat voor jou relevantere advertenties worden weergegeven.

Meer informatie over het gebruik van cookies door Google vind je op de websites van Google en Facebook.

Google Analytics
Omdat wij graag willen weten hoe onze bezoekers de website gebruiken, gebruiken wij Google Analytics. Wij gebruiken Google Analytics om onze website voor bezoekers te kunnen optimaliseren. Via deze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst. De informatie wordt zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. Wij kunnen je dus niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics kun vinden op de website van Google.

Uitschakelen en verwijderen
Cookies kun je uitschakelen of verwijderen. Dit doe je via je de instellingen van jouw gebruikte browsers.